واریس در کشاله ران

به‌وجودآمدن تیرگی‌های سطحی و لانه عنکبوتی بر روی پوست نواحی مختلف بدن مانند ران و باسن، نشانه‌ای از بروز بیماری خاصی به نام واریس است. واریس در کشاله ران یکی از معمول‌ترین انواع این بیماری در هر دو جنس زن و مرد است و علاوه بر ظاهر ناخوشایند و نازیبایی که ایجاد می‌کند، می‌تواند موجب بروز درد و بیماری‌ها و عوارض جدی‌تر هم شود. در این مطلب با ما همراه باشید تا این بیماری و روش درمان واریس و پیشگیری از آن را بررسی کنیم.

چرا واریس در کشاله ران ایجاد می_شود؟

چرا واریس در کشاله ران ایجاد می‌شود؟

در سیاهرگ‌های موجود در گردش خون، تعدادی دریچه به نام دریچه‌های لانه‌کبوتری وجود دارند که اثر جاذبه را خنثی می‌کنند و اجازه نمی‌دهند خون و مواد موجود در آن به قسمت‌های تحتانی پاها برگردند. اگر عملکرد این دریچه‌ها به هر دلیلی دچار اختلال شود، خون با فشار زیاد به عقب بازمی‌گردد و موجب تجمع خون در آن قسمت‌ها و بروز علائم واریس می‌شود. همچنین این مورد می‌تواند باعث گشادشدن رگ‌ها هم شود. از دلایل بروز اختلال در کار این دریچه‌ها و ایجاد واریس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بالارفتن سن
  • یبوست‌های طولانی و درمان نشده
  • نشستن یا ایستادن برای مدت‌زمان طولانی
  • برخی اختلالات هورمونی و یا بارداری
  • داشتن سبک زندگی غلط مانند کم‌تحرکی و یا مصرف سیگار و الکل

علائم واریس کشاله ران و لگن

اصلی‌ترین علامت بروز واریس، به‌وجودآمدن خطوط پیچ‌خورده به رنگ آبی و بنفش بر روی سطح ران، ناحیه‌ی تناسلی و لگن است. این خطوط در واقع همان سیاهرگ‌های سطحی هستند که از روی پوست قابل‌مشاهده شده‌اند. سایر علائم واریس کشاله ران و لگن شامل بروز دردهای مبهم در لگن و پا، به‌خصوص بعد از نشستن یا ایستادن برای مدت طولانی و احساس سوزش و خارش و یا گرفتگی و تورم در این ناحیه‌ها است.

عوارض بروز واریس کشاله ران

رگ‌های واریسی به‌طورکلی و در حالت‌های خفیف تا متوسط عوارضی مانند درد و تورم در پاها، احساس خستگی بیش از حد و ناتوانی در انجام حرکات عادی و روزمره را ایجاد می‌کنند. درصورتی‌که واریس در کشاله ران درمان نشود و پیشرفت کند تا به مرحله‌ی شدید و عمیق برسد، می‌تواند منجر به ایجاد بیماری‌های جدی شود و تهدیدی جدی برای سلامت فرد به شمار رود. برای مثال ممکن است که در وریدهای واریسی شده، لخته‌های خونی به وجود آیند و با حرکت در جریان خون، وارد اندام‌هایی مثل ریه و قلب شوند و در عملکرد آنها اختلال ایجاد کنند. همچنین دو بیماری از عوارض جدی واریس در زنان و مردان هستند.

  • واریکوسل در مردان: این بیماری به معنی بروز اختلال در سیاهرگ‌های درونی کیسه بیضه و واریسی شدن و پیچ خورگی آنها است. در این عارضه، احساس درد و گرمای شدید در ناحیه بیضه‌ها به وجود می‌آید و منجر به آزار فرد می‌شود. همچنین ایجاد اختلال در عملکرد رگ‌های کوچک بیضه، فرایند اسپرم سازی را هم با اختلال مواجه می‌کند و می‌تواند در موارد جدی، منجر به بروز ناباروری شود.
  • سندرم احتقان لگن در زنان: درصورتی‌که واریس شدید شده و تا ناحیه لگن یک زن گسترش پیدا کرده و رگ‌های آن ناحیه را واریسی کند، بیماری خاصی به نام سندرم احتقان لگن به وجود می‌آید. در این عارضه فرد دچار احساس درد شدید و تیرکشیدن در ناحیه تخمدان و لگن می‌شود. همچنین ادرار فرد به شکل غیرعادی افزایش پیدا می‌کند و فرد دچار دردهای بسیار شدید و غیرقابل‌تحمل در زمان قاعدگی و کمی قبل از آن می‌شود.
راه_های درمانی واریس کشاله ران

راه‌های درمانی واریس کشاله ران

بسته به‌شدت واریس، راه‌های درمانی متنوعی برای آن وجود دارد. خوشبختانه امروزه می‌توان با انواع روش‌های کلینیکی بدون درد و خونریزی و همچنین برخی درمان‌های خانگی مکمل، اصلاح واریس و جلوگیری از بروز عوارض آن پرداخت. در این قسمت چند روش درمان واریس در کشاله ران در منزل و در کلینیک‌های پزشکی و تخصصی را بررسی می‌کنیم.

درمان‌های کلینیکی

  • اسکلرو تراپی: در این روش با تزریق مایع خاصی به وریدهای درگیر، جریان خون در آنها را بهبود می‌بخشند و باعث ازبین‌رفتن واریس می‌شوند.
  • لیزر: یکی از درمان‌های عالی برای واریس که روشی امن و غیرتهاجمی هم است، استفاده از لیزر است. در این روش به‌آسانی و با کمترین میزان درد، وریدها باز می‌شوند و واریس از بین می‌رود.
  • استفاده از امواج رادیویی: این روش دارای شباهت‌هایی با لیزر است؛ اما در آن از امواج گرمایی رادیویی استفاده می‌شود و این انرژی باعث باز شدن رگ‌ها و برگشت جریان خون به حالت نرمال می‌شود.
  • جراحی: جراحی یکی از روش‌های قدیمی برای درمان واریس است که به دلیل داشتن بیهوشی، خونریزی و دوران نقاهت، امروزه به‌ندرت از آن استفاده می‌شود و اولویت اصلی برای درمان، روش‌های کم تهاجمی‌تر هستند.

درمان‌های خانگی برای واریس کشاله ران

  • داشتن رژیم غذایی سالم و کم‌نمک
  • پوشیدن جوراب‌های مخصوص
  • داشتن تحرک کافی و ورزش‌کردن به‌صورت منظم

آیا واریس در کشاله ران بعد از درمان برمی‌گردد؟

در روش‌های درمانی تحت‌نظر پزشک متخصص، واریس به طور کامل از بین می‌رود. اما امکان بروز مجدد آن وجود دارد. اگر پس از درمان همچنان به رفتارهای غلط در سبک زندگی خود ادامه دهید، برای مثال شلوارهای تنگ و کفش‌های نامناسب بپوشید و یا رژیم غذایی واریس را رعایت نکنید می‌توانید باعث بازگشت این بیماری شوید.

دقت داشته باشید که باید پس از درمان واریس، حتماً تحرک کافی داشته باشید و به‌صورت روزانه و منظم ورزش کنید، همچنین باید از افزایش وزن بیش از حد جلوگیری کنید چراکه می‌تواند منجر به بازگشت واریس در کشاله ران و بروز نارسایی مزمن وریدی شود.

پیشگیری از واریس در کشاله ران

چگونه می‌توان از واریس در کشاله ران جلوگیری کرد؟

پیشگیری از واریس بسیار ساده است و شما در واقع با داشتن یک سبک زندگی کاملاً سالم و تلاش در جهت حفظ سلامتی خودتان، می‌توانید از بروز واریس هم جلوگیری کنید. برای مثال باید رژیم غذایی سالم و کم نمکی داشته باشید که در آن انواع مختلف پروتئین و کربوهیدرات به میزان کافی وجود دارد. همچنین باید به مقدار کافی و به‌اندازه آب بنوشید تا سرعت گردش خون نرمالی داشته باشید.

ورزش منظم و داشتن تحرک کافی هم یکی از اصل‌های مهمی است که برای جلوگیری از بروز واریس باید آن را در دستور کار خود قرار دهید. همچنین از ایستادن و یا نشستن‌های طولانی‌مدت اجتناب کنید و در بازه‌های زمانی کوتاه به بدن خود استراحت دهید و به انجام حرکات کششی بپردازید.

جمع‌بندی

در این مطلب به معرفی واریس پرداختیم و مشاهده کردیم که واریس می‌تواند در نقاط مختلفی از بدن رخ دهد که یکی از معمول‌ترین انواع آن در کشاله‌ی ران است و راه‌های درمان و پیشگیری از آن را هم بررسی کردیم. به‌خاطر داشته باشید که با داشتن سبک زندگی سالم و گنجاندن ورزش منظم در زندگی روزمره‌ی خود، دچار واریس نخواهید شد و درصورتی‌که در حال حاضر به واریس دچار شده‌اید هم جای هیچ‌گونه نگرانی نیست و با مراجعه به پزشک متخصص و انجام روش‌های درمانی و رعایت سایر نکات در مراحل درمان واریس کشاله ران می‌توانید به‌آسانی درمان شوید.

 درصورتی‌که با سؤال‌های بیشتری روبه‌رو هستید و یا نیاز به هرگونه راهنمایی بیشتر در این زمینه و یا علائم واریس در کشاله ران و لگن دارید، با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 10 دقیقه است