بهترین ورزش برای واریس

ورزش برای واریس بسیار موثر است. با استفاده از حرکات ورزشی می‌توان از تجمع خون در پاها جلوگیری کرد و خون را به حرکت در آورد. واریس موجب تورم و درد در ناحیه پا می‌شود و شکل نازیبایی به پاها می‌دهد. پزشکان برای پیشگیری و درمان این بیماری، حرکات ورزشی مختلفی را پیشنهاد می‌دهند. در اینجا قصد داریم با روش درمان واریس با حرکات ورزشی بیشتر آشنا شویم و انواع ورزش مخصوص واریس دست و پا را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

روش درمان واریس با ورزش

واریس چیست؟ چه افرادی بیشتر به واریس دچار می‌شوند؟

واریس نوعی بیماری عروقی است که در آن رگ‌ها به شکل پیچ خورده در می‌آیند و متورم و دردناک می‌شوند. این بیماری بیشتر در پاها در قسمت پشت زانو و مچ پا مشاهده می‌شود اما در سایر اندام‌های بدن نیز می‌تواند بروز کند. رگ‌هایی که در ناحیه واریسی هستند، بر اثر این بیماری به رنگ ارغوانی یا آبی در می‌آیند و به وضوح قابل مشاهده هستند.

معمولا افراد زیادی به بیماری واریس دچار می‌شوند اما برخی افراد بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به این بیماری هستند. افراد با سابقه واریس ارثی در خانواده، زنان باردار، سالمندان و افرادی که دچار چاقی و افزایش وزن هستند، بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند.

عوامل موثر در ابتلا به واریس چیست؟

در ادامه به مهم‌ترین عوامل اشاره خواهیم کرد.

وراثت

یکی از عوامل موثر در ابتلا به این بیماری، وراثت است. بنابراین افرادی که زمینه ارثی این بیماری را دارند، برای ابتلا به واریس مستعدتر هستند. واریس ارثی می‌تواند در سنین جوانی نیز بروز کند. در واقع افرادی که زمینه ارثی واریس را دارند، رگ‌های بدنشان خیلی زود ضعیف می‌شود. برخی پزشکان معتقدند که واریس ارثی، اصلی‌ترین عامل بروز واریس پا در جوانی است. اما با استفاده از ورزش برای واریس پا می‌توان رگ‌ها را تقویت کرد و نقش وراثت را کمتر کرد.

سبک زندگی

سبک زندگی، نقش بسیار مهمی در بروز بیماری واریس دارد. اهمیت این عامل به قدری بالا است که می‌توان گفت یکی دیگر از عوامل موثر در ابتلا به واریس در جوانی، سبک زندگی ناسالم است. تغذیه ناسالم، بی‌تحرکی و اضافه وزن، نوع شغل و وضعیت قرار گرفتن پاها، همگی اثر مستقیم در ابتلا به این بیماری دارند. تمامی این موارد موجب می‌شود خون به درستی در پاها گردش پیدا نکند و واریس ایجاد شود.

بارداری

واریس در زنان باردار نیز به وفور دیده می‌شود. تغییرات بدن و وزن یکی از مهم‌ترین علل بروز این بیماری در زنان باردار است. نوع دیگری از این بیماری نیز بعد از بارداری بروز می‌کند که به آن واریس بعد از بارداری می‌گویند. واریس بعد از بارداری بیشتر به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش میزان خون به وجود ‌می‌آید و در ناحیه لگن بیشتر دیده می‌شود.

پیشگیری و درمان واریس با ورزش

ورزش برای واریس: پیشگیری و درمان واریس با ورزش

خوشبختانه ورزش می‌تواند اثر خوبی بر روی پیشگیری و درمان بیماری واریس بگذارد. در ادامه هر دو روش‌ پیشگیری از واریس با ورزش و درمان واریس با ورزش را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

ورزش برای واریس: پیشگیری از واریس با ورزش

برای پیشگیری از واریس می‌توان از حرکات ورزشی استفاده کرد. یکی از بهترین ورزش‌ها برای پیشگیری از این بیماری، پیاده‌روی است. هر روز حدود نیم ساعت از وقت خود را به پیاده‌روی اختصاص دهید. پیاده‌روی روزانه به خوبی می‌تواند خون را در بدن به گردش در بیاورد. شنا و دوچرخه سواری از دیگر ورزش‌های موثر در پیشگیری از این بیماری هستند.

ورزش برای واریس: درمان واریس پا با ورزش

درمان واریس پا با ورزش یکی از درمان‌های رایج این بیماری است. ورزش برای واریس، بسیار ضروری است. به همین دلیل در ادامه به معرفی انواع ورزش مخصوص واریس پا برای درمان این بیماری می پردازیم.

  • بالا بردن پاها: روی زمین بخوابید و پاهای خود را به مدت 10 ثانیه بالا نگه دارید. سعی کنید به پاها زاویه 30 درجه بدهید. این ورزش را به صورت مرتب و هر روز انجام دهید.
  • ورزش تقویت عضله پشت ساق: برای انجام این ورزش باید روی انگشتان پاها بایستید و پاشنه پاها را بلند کنید. تا عدد 15 بشمارید سپس به حالت عادی برگردید.
  • درجا زدن: سعی کنید به سمت بالا و پایین پرش کنید و پاهای خود را به حالت درجا زدن، به حرکت درآورید. این کار را 3 بار در روز به مدت 5 دقیقه تکرار کنید.

ورزش های مضر برای واریس چیست؟

یکی از ورزش های مضر برای واریس، وزنه‌برداری است. وزنه‌برداران فشار زیادی را برای حمل وزنه، تحمل می‌کنند. این فشار می‌تواند بیماری واریس را تشدید کند. برای کاهش اثرات وزنه‌برداری به استفاده از جوراب واریس در هنگام ورزش توجه داشته باشید تا آسیب کمتری ببینید.

از دیگر ورزش های مضر برای واریس، دوی استقامت روی زمین سفت است. دوی استقامت می‌تواند واریس را تشدید کند و جزو ورزش‌های مضر برای این بیماری است. اگر این ورزش را به طور حرفه‌ای انجام می‌دهید، استفاده از جوراب واریس در هنگام ورزش می‌تواند به شما کمک کند.

واریس دست

یک باور غلط در مورد واریس این است که واریس در دست ایجاد نمی‌شود. این باور کاملا اشتباه است. علی‌رغم شیوع کمتر این بیماری در دست، واریس در دست نیز ایجاد می‌شود. علائم واریس دست شامل سفتی رگ‌های دست، احساس درد در مچ، تورم و تغییر رنگ است. اگر به علائم واریس دست توجه نشود و برای آن اقدامی صورت نگیرد، ممکن است موجب ترومبوز سیاهرگی عمیق در دست شود.

پیشگیری از واریس با ورزش

ورزش برای واریس دست نیز موثر است. ورزش واریس دست با حرکات کششی همراه است. دست‌ها را به سمت بالا و طرفین بکشید و چند ثانیه نگه‌دارید. انگشتان دست را باز و بسته کنید و مچ دست را بچرخانید. با تکرار این نوع از ورزش واریس دست، می‌توانید مانع پیشرویی این بیماری شوید.

انواع روش درمان واریس چیست؟

اگر بیمار در وضعیتی باشد که ورزش نتواند به او کمک کند باید به سراغ سایر روش‌های درمان واریس رفت و جلوی پیشرویی واریس را گرفت. انواع روش درمان واریس که می‌توان از آن استفاده کرد در زیر آورده شده است:

  • اسکلروتراپی: در این روش، محلولی داخل رگ‌های واریسی تزریق می‌شود که به تخلیه خون رگ‌ها کمک می‌کند.
  • لیزر درمانی: لیزر و نور درمانی برای رگ‌های واریسی استفاده می‌شوند. این دو روش با استفاده از گرمادهی به رگ‌های واریسی کمک می‌کنند و وضعیت آن‌ها را تا حد زیادی بهبود می‌دهند.
  • جراحی: آخرین روش درمان واریس، جراحی است. این روش برای واریس‌های شدید، کاربردی است. با استفاده از جراحی، رگ واریسی تخلیه می‌شود تا رگ به وضعیت عادی خود بازگردد.

کلام آخر درمورد ورزش برای واریس

در این مطلب با اهمیت ورزش برای بیماری واریس آشنا شدیم. با استفاده از ورزش روزانه می‌توانید از این بیماری تا حد زیادی پیشگیری کنید و با ورزش‌های مخصوص آن را درمان کنید. تجربه شما در مورد واریس چیست؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 10 دقیقه است