واریس پشت زانو

یکی از بیماری‌های نسبتاً شایع در سنین بزرگسالی، واریس است. واریس تقریباً در یکی از هر چهار بزرگسال رخ می‌دهد و منجر به آزار فرد و ایجاد اختلال در انجام عملکردهای روزانه او خواهد شد. این بیماری می‌تواند در مناطق مختلفی از بدن رخ دهد. از متداول‌ترین انواع آن، واریس در کشاله ران و پشت زانو است. در این مطلب به بررسی کامل واریس پشت زانو و راه‌های درمان آن می‌پردازیم.

واریس پشت زانو چیست؟

واریس در قسمت پشتی زانو، نوعی بیماری مرتبط با عروق (رگ‌ها) است که به طور معمول در سنین میان‌سالی و به‌خصوص در زنان میان‌سال رخ می‌دهد. در این بیماری، فشارخون در رگ‌ها بالا می‌رود و آنها دچار پیچ‌خوردگی و تورم می‌شوند. این بیماری با ظاهر ناخوشایند و دردهای خفیف تا متوسط همراه بوده و آزاردهنده است.

درمان واریس پشت زانو

علائم واریس پشت زانو

  • به‌وجودآمدن رگ‌هایی با ظاهر آبی یا بنفش در سطح پشتی زانوها
  • ایجاد تورم و التهاب در ناحیه پشت و روی زانو
  • گرفتگی عضلات به‌خصوص در هنگام خوابیدن
  • احساس درد، سوزش و یا خارش
  • ریزش موهای پا در نواحی مختلف

دلایل بروز واریس زانو

  • بالارفتن سن
  • تغییرات هورمونی در زنان مانند بارداری و یا استفاده از قرص‌های هورمونی
  • چاقی بیش از حد
  • عدم تحرک کافی و نشستن‌های طولانی‌مدت
  • سابقه ژنتیکی ابتلا به واریس در قسمت‌های مختلف بدن

تشخیص واریس پشت زانو

تشخیص این بیماری بر عهده پزشک و متخصص واریس خواهد بود. متخصص واریس می‌تواند یک پزشک عمومی، متخصص قلب و عروق و یا متخصص داخلی و پوست باشد. برای تشخیص صحیح و دقیق بیماری توسط هر یک از متخصصان ذکر شده، از روش‌های مختلفی به شرح زیر استفاده می‌شود.

  • انجام معاینات بالینی و بررسی ظاهری
  • انجام سونوگرافی داپلر و رنگی
  • انجام سی‌تی‌اسکن و ام‌آرآی
  • انجام ونوگرافی
انواع درمانهای واریس پشت زانو

روشهای درمانی برای واریس

برای درمان این بیماری، راهکارهای متنوع کلینیکی و خانگی وجود دارند. روش‌های کلینیکی مؤثرتر بوده و دوره درمانی کوتاه‌تری نیز خواهند داشت. در مقابل درمان‌های خانگی به صبر و مداومت بیشتری دارند و البته بیشتر به‌عنوان مکملی برای درمان‌های پزشکی و کلینیکی به کار می‌روند. در این قسمت هر دو نوع این درمان‌ها را بررسی می‌کنیم.

درمان‌های پزشکی و کلینیکی برای واریس

  • درمان واریس با استفاده از چسب مخصوص (Vena Seal): یکی از کاربردی‌ترین روش‌ها برای درمان واریس پشت زانو استفاده از چسب‌های مخصوص مثل وناسیل است. این چسب با دارابودن مواد مؤثری مانند هپارین، آرنیکا و… خاصیت ضدالتهابی بالایی دارد و منجر به کاهش تورم عروق می‌شود. مواد موجود در این چسب‌های موضعی همچنین منجر به تقویت بافت رگ‌ها و جلوگیری از بروز مجدد واریس در آن‌ها می‌شود.
  • درمان جراحی: جراحی برای واریس که یکی از انواع معمول آن میکروفلبکتومی نام دارد، برای خارج‌کردن رگ‌های واریسی از قسمت‌های مختلفی مانند پشت زانو انجام می‌شود. در این روش با ایجاد سوراخ‌های کوچک و در حد میکرومتر، رگ‌های آسیب‌دیده را از بافت خارج می‌کنند.
  • اسکلروتراپی: در این روش درمانی، نوعی ماده خاص به نام اسکلروزانت به رگ‌ها تزریق شده و منجر به بسته‌شدن عروق واریسی و ازبین‌رفتن آنها می‌شود. این روش برای درمان واریس سالمندان و در شرایط خفیف تا متوسط به کار گرفته می‌شود و در واریس‌های شدیدتر، جراحی راه‌حل مناسب خواهد بود.
  • درمان واریس با لیزر: یکی از روش‌های کم تهاجمی و مؤثر برای درمان واریس، استفاده از لیزر است. در این روش که دارای درد و خونریزی نیست و دوره نقاهت خاصی هم ندارد، پرتوهای نوری به‌صورت متمرکز به رگ‌ها تابانده شده و دیواره آنها را نابود کرده و منجر به ازبین‌رفتن آنها می‌شوند.
  • استفاده از جوراب واریس: جوراب واریس توسط شرکت تجهیزات پزشکی تولید شده و یکی از روش‌های درمانی ساده و خوب برای درمان واریس است. پوشیدن این جوراب‌ها به طور منظم می‌تواند موجب بهبود گردش خون و ازبین‌رفتن تدریجی رگ‌های واریسی شود. این درمان برای شرایط خفیف این بیماری کاربرد زیادی دارد و در شرایط شدیدتر به همراه درمان‌های دیگر و به‌صورت مکمل استفاده می‌شود.
دردهای واریسی پشت زانو

مراقبتهای خانگی برای واریس پشت زانو

  • مصرف مایعات: مصرف میزان کافی آب و سایر مایعات در طول روز موجب بهبود گردش خون و کاهش واریس در پاها می‌شود. علاوه بر مصرف روزانه دو لیتر آب، یکی از درمان های مؤثر واریس پشت زانو، سرکه سیب است. برای تهیه این نوشیدنی باید دو قاشق غذاخوری سرکه سیب طبیعی و خالص را در یک لیوان آب ولرم حل کرده و روزانه دو بار آن را بنوشید.
  • ماساژ با روغن: روغن درمانی و ماساژ، یکی دیگر از درمان‌های خوب برای بیماری واریس است. به این منظور می‌توانید از روغن‌های مخصوص ماساژ و یا روغن لیمو و اسطوخودوس استفاده کنید. سپس اندکی آن‌ها را گرم کرده و با ملایمت بر روی قسمت‌هایی که دارای رگ واریسی هستند ماساژ دهید. این کار علاوه بر بهبود حرکت خون در رگ‌های واریسی و ازبین‌بردن آنها به‌تدریج، در کاهش درد و التهابات هم نقش مؤثری دارد.
  • داشتن تحرک کافی و انجام ورزش منظم: یکی از بهترین راهکارها برای جلوگیری و درمان واریس، داشتن تحرک کافی و انجام ورزش‌های سبک تا متوسط به‌صورت منظم است. شما باید باتوجه‌به شرایط جسمی خودتان روزانه حداقل نیم ساعت تحرک داشته باشید. این مورد می‌تواند شامل پیاده‌روی، دویدن و یا ورزش‌های قدرتی باشد. یکی از ساده‌ترین حرکت‌ها برای درمان واریس این است که روبه روی یک دیوار دراز کشیده و تا جای ممکن خود را به آن بچسبانید، سپس پاهای خود را بر روی دیوار بالا گرفته و برای دقایقی در این وضعیت بمانید.
  • اضافه‌کردن برخی مواد غذایی به رژیم غذایی: یکی دیگر از راهکارهای کمک‌کننده برای رفع واریس زانو و مشکلات آن، داشتن یک رژیم غذایی مقوی و سالم است. به این منظور باید غذاهای سالم بخورید و مصرف فست‌فودها و مواد غذایی حاوی نگهدارنده را به حداقل برسانید. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده‌اند که اضافه‌کردن سیر، فلفل هندی و جعفری می‌تواند در بهبود گردش خون و رفع واریس مؤثر باشد. البته به‌خاطر داشته باشید که تمامی مواد غذایی باید در حد معقول مصرف نشوند و در مصرف هیچ ماده‌ای زیاده‌روی نکنید.

جمع‌بندی

در این مطلب به بررسی کامل واریس پشت زانو پرداختیم که بیماری شایعی در بزرگسالان و به‌خصوص زنان میان‌سال است. دردهای واریسی پشت زانو و ظاهر ناخوشایند ایجاد شده توسط عروق پیچ‌خورده، از جمله مشکلات و عوارض این بیماری هستند که آزاردهنده‌اند و باید برای درمان آن‌ها اقدام نمود. خبر خوب این است که این بیماری خطرات جدی ندارد و با روش‌های گفته شده در این مطلب به طور کامل درمان خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این بیماری و راه‌های درمان آن، می‌توانید با ما ارتباط بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 10 دقیقه است