واریس یکی از بیماریهای شایع عروق سیاهرگی است که همه ساله تعداد قابل توجهی از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار میدهد. در واقع این بیماری با بزرگ شدن و متورم شدن رگهای سطحی همراه است و میتواند مشکلات متعددی را برای فرد به وجود آورد. به همین دلیل در صورت مشاهده و قبل از پیشرفت آن باید به سرعت درمان شود. اما با توجه به اینکه در حال حاضر شرایط بیمهای مختلفی در کشور وجود دارد، سوال بسیاری از افراد پیش از اقدام به درمان، هزینههای احتمالی و بیمه تحت پوشش آن است. در ادامه به بررسی جزئیات هزینه درمان واریس و انواع بیمههایی که این خدمات را پوشش میدهند خواهیم پرداخت.
عمل واریس چیست؟
عمل واریس یکی از روشهای درمانی کاهش عوارض ناشی از بیماری واریس است. این بیماری عروقی بهطور عمده با بزرگ و برجسته شدن وریدها در قسمتهای مختلف بدن به ویژه پا ها همراه است و میتواند علائمی چون درد، خارش و ورم را به دنبال داشته باشد. البته عوامل متعددی همچون افزایش سن، چاقی، نشستن طولانی مدت و ژنتیک در بروز این عارضه مؤثر هستند و در صورت عدم درمان، میتوانند مشکلات جدیتری را به وجود آورند.
همچنین این رگهای متورم شده علاوه بر تأثیرات منفی بر سلامت فرد، بر زیبایی پاها نیز اثر میگذارند. به همین دلیل اکثرا به دنبال بهترین راههای درمانی رفع این مشکل هستند. اما در این میان با توجه به افزایش هزینههای درمانی، بسیاری از افراد ضمن نگران بابت مراحل عمل جراحی، باید به فکر هزینه عمل واریس و انتخاب بهترین بیمه برای درمان واریس نیز باشند. بنابراین ممکن است سوالاتی همچون عوامل موثر بر قیمتها یا روشهای مختلف درمان و بیمههای تحت پوشش ذهن آنها را درگیر نماید. از اینرو در ادامه مطلب به بیان پاسخ برخی از این سوالات خواهیم پرداخت.
هزینه لیزر پا
تاکنون روشهای مختلفی مثل ترومبولیز یا ترومبکتومی برای درمان مشکلات ناشی از واریس به وجود آمده که هر کدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. در این میان لیزر درمانی به عنوان یکی از روشهای نوین و مطمئن برای درمان واریس کشاله ران و سایر قسمتهای بدن شناخته میشود. این روش با استفاده از تجهیزات پیشرفته و فناوریهای روز دنیا انجام میگیرد و مزایای زیادی همچون نحوه مناسبتر محاسبه هزینه درمان واریس نسبت به روشهای سنتی دارد.
در واقع در مقایسه با جراحی با تیغ که ممکن است با درد، خونریزی و دوره نقاهت طولانی همراه باشد، لیزر درمانی یک گزینه غیر تهاجمی به شمار میرود و دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد. همچنین افراد پس از انجام این عمل معمولاً میتوانند به سرعت به فعالیتهای روزمره خود بازگردند و از نتایج مثبت آن بهرهمند شوند. همچنین این روش برای درمانهای خاصی همچون واریس معده بهترین گزینه به حساب میآید.
با این حال، برخی گمان میبرند هزینه عمل واریس با لیزر بیشتر از روشهای دیگر است. اما باید بدانید تعیین هزینهها بدون معاینه و تشخیص پزشک ممکن نیست و باید متناسب با وضعیت بیمار و بر اساس شدت بیماری مشخص گردد.
درمان واریس با بیمه تامین اجتماعی
بیمه تأمین اجتماعی بهعنوان یکی از نهادهای اصلی ارائه دهنده خدمات درمانی در کشور، پوششهایی برای درمان واریس فراهم کرده است. اما برای بهرهمندی از آنها باید متخصص واریس هنگام معاینه بیمهشدگان، نکات ضروری را یادداشت کرده و برای بررسی شدت بیماری، از پاها عکس بگیرد. این اطلاعات پس از جمعآوری، به شرکت بیمه ارسال میشوند تا مورد ارزیابی قرار بگیرند.
بعد از آن مدیر امور پزشکی در شرکت بیمه نیز با بررسی دقیق یادداشتها و تصاویر ارسالی، تصمیم میگیرد که آیا درمان واریس با معیارهای ضروری پزشکی مطابقت دارد یا خیر. در صورتیکه تشخیص پزشک نشان دهد درمان جنبه پزشکی دارد و نه صرفاً زیبایی، هزینه عمل تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.
هزینه درمان واریس در صورت نداشتن بیمه درمانی
افرادی که تحت پوشش بیمه نیستند، نیازی به اثبات ضرورت پزشکی برای درمان واریس ندارند. ولی در این حالت باید تمام هزینه درمان واریس را به طور کامل پرداخت کنند. لازم به ذکر است که هزینه درمان این افراد متناسب با نوع و شدت بیماری، وضعیت جسمانی و تکنیکهای مورد استفاده متفاوت است. به همین دلیل پزشک معالج با توجه به معاینه دقیق و ارزیابی شرایط بیمار، بهترین روش درمان واریس را انتخاب و هزینههای مربوط به آن را نیز مشخص میسازد.
کدام روش درمانی واریس کمترین هزینه را دارد؟
در حال حاضر درمان واریس به دو روش جراحی با تیغ و درمان با لیزر انجام میشود. هر یک از این روشها مزایا و معایب خاص خود را داشته و انتخاب بین آنها بستگی به شدت و میزان پیشرفت بیماری دارد. البته یکی از ملاکهای انتخاب بین این دو روش میتواند تفاوت هزینه عمل جراحی واریس و لیزر باشد. در این خصوص باید بدانید پارامترهای مختلفی در تعیین هزینهها دخیل هستند که باید مدنظر قرار بگیرند.
بهطورمثال عملهای جراحی واریس معمولاً در بیمارستانهای خصوصی و دولتی صورت میپذیرد و به دلیل پیچیدگیهایی که دارد، به داروی بیهوشی، بستری شدن در بیمارستان و مراقبتهای بعد از عمل نیاز خواهد داشت. این موارد به همراه هزینههای بیمارستان و دستمزد پزشک، هزینهها را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد. به ویژه اگر بیمار در بیمارستان خصوصی بستری شود، به مراتب هزینهها بیشتر نیز خواهد شد.
درمقابل، درمان واریس با لیزر معمولاً در کلینیکها انجام میشود و به دلیل عدم نیاز به بستری شدن و استفاده از داروی بیهوشی، هزینههای جانبی کمتری دارد. از طرفی تعداد جلسات درمانی، دستگاه انتخابی و پیشرفته بودن آن، نوع رگ واریسی و تعداد فیبرهای لیزری که در طول درمان استفاده میشوند نیز بر تعیین هزینهها تاثیر دارند. البته این روش برای بیمارانی که بیماری آنها در مراحل اولیه است، بسیار مناسبتر بوده و از لحاظ برآورد هزینه درمان واریس نیز مقرون به صرفهتر خواهد بود.
عوامل موثر بر هزینه درمان واریس
هزینهای که باید برای درمان واریس در نظر گرفته شود، مسئله مهمی است که بیماران باید قبل از تصمیمگیری برای درمان به آن توجه کنند. این هزینهها تحت تأثیر عوامل متعددی قرار میگیرند که هر یک میتواند بهطور قابل توجهی بر روی قیمت نهایی درمان اثر بگذارد. به طور مثال یکی از اصلیترین عوامل تأثیرگذار بر هزینه درمان، شدت و میزان واریس در ناحیه مورد نظر است. در واقع هر چه شدت بیماری بیشتر باشد، احتمال نیاز به روشهای درمانی پیچیدهتر و هزینهبرتر نیز افزایش مییابد.
علاوه بر آن نوع و روش درمان انتخابی نیز نقش بهسزایی در تعیین هزینهها دارد. از طرفی پیشرفته بودن تجهیزات پزشکی و امکانات کلینیک یا بیمارستانی که درمان در آن انجام میشود، نیز بر هزینهها تأثیرگذار هستند.
در نهایت باید بدانید افرادی که تحت پوشش بیمه هستند، ممکن است هزینه کمتری برای درمان پرداخت کنند یا حتی بهطور کامل تحت پوشش بیمه قرار گیرند. در مقابل، افرادی که بیمه ندارند یا بیمه آنها شامل عمل نمیشود، باید تمام هزینهها را خود پرداخت کنند. البته انتخاب بیمه مناسب برای درمان واریس به عوامل مختلفی از جمله نوع بیمه، پوششهای ارائه شده، شرایط خاص هر فرد، شبکه پزشکان و مراکز درمانی بستگی دارد که باید در زمان برآورد هزینهها به آنها توجه کرد.
- امید کوشکی
- آبان 29, 1403
- 112 بازدید