خارش رگهای واریسی

خارش رگهای واریسی یا واریس اگزما، حالتی است که به علت تجمع خون در ورید‌های پاها اتفاق می‌افتد. نشت خون از سیاهرگ‌هاب آسیب دیده پا، باعث ایجاد شدن التهاب و خارش می‌شود. نشانه ‌های واریس اگزما در اثر واکنش سیستم ایمنی به التهاب موجود در ورید‌های پا به وجود می‌آید. واریس اگزما حتی می‌تواند باعث ریزش موهای پا شود. عدم درمان واریس و خارش ناشی از آن، برای بیمار آزاد دهنده است و ممکن است در آینده باعث ایجاد مشکلات بیشتری شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علائم رایج رگهای واریس و درمان‌ این بیماری، تا انتهای این متن با ما همراه باشید.

چه چیزی باعث خارش رگهای واریسی می ‌شود؟

واریس اگزما، در پی افزایش فشار در سیاهرگ‌های پا به وجود می‌آید. در وریدهای پا، دریچه‌هایی وجود دارند که مانع برگشت خون به عقب (پایین) می‌شوند. اگر دریچه‌ها نتوانند مانع برگشت خون به عقب شوند‌، خون در پاها جمع شده و باعث التهاب و خارش می‌شود. علت خرابی دریچه‌ها، اتساع بیش از حد وریدهای پا است. اتساع ورید‌های پا، در مشاغل در معرض ابتلا به واریس بیشتر است. این مشاغل، شامل کارهایی است که افراد باید مدت زیادی سرپا باشند که پزشکی، پرستاری و… جزو این شغل‌ها هستند.

 پیشرفت واریس اگزما به مرور اتفاق می‌افتد و ناراحتی فرد بیشتر می‌شود. برای جلوگیری از پیشرفت نشانه های واریس اگزما، باید برای درمان اقدام نمود. تاثیر سرما بر واریس، مثبت بوده و سبب کاهش خارش می‌گردد.

علائم رایج رگهای واریس

علائم رایج رگهای واریس چیست؟

علائم رایج واریس اگزما شامل موارد زیر است:

  • اگر طولانی مدت بایستید، احساس سنگینی و ناراحتی در پاهای خود خواهید داشت.
  • در طول روز که ایستاده‌اید و فعالیت دارید، خارش و ورم وریدها بیشتر شده و هنگام خواب کاهش می‌یابد. چه چیزی باعث خارش رگهای واریسی می‌شود؟ ایستادن طولانی مدت و تجمع خون در پا، خارش رگ را ایجاد می‌‌کند.
  • پوست پوشاننده رگ‌های پا، ملتهب و خشک است. بیمار در این قسمت از پوست خود احساس خارش دارد.
  • با پیشرفت واریس اگزما، پوست پاها قرمز، متورم و دردناک می‌شود. ممکن است حتی خروج ترشحاتی از پوست مشاهده شود.
  • در مراحل پیشرفته بیماری، پوست پاها زخم می‌شود. زخم‌ها به رنگ قرمز یا بنفش‌اند که در واقع ضایعه عروقی هستند.

عوارض خارش واریس چیست؟

اگر خون و مایعات بیشتری در زیر پوست تجمع پیدا کنند، التهاب و خارش تشدید شده و در نهایت زخم‌های عمیقی ایجاد می‌شوند. وجود این زخم خطرناک است زیرا منجر به ایحاد لخته‌های خونی کوچک می‌شود. اگر این لخته‌ها زیاد شوند، در نهایت لخته بزرگی به وجود می‌آید و جریان خون به قلب را متوقف می‌سازد. این مساله باعث وارد شدن آسیب‌های شدید به قلب می‌گردد و منجر به سکته قلبی و مغزی می‌شود.

گرفتگی پاها در شب نیز از عوارض خارش واریس است. پیشگیری و کنترل واریس اگزما این عوارض خطرناک را رفع می‌کند. علت گرفتگی عضلات در واریس، افزایش انقباض آنان در جهت تلاش برای بهبود گردش خون است.  جمع شدن سموم نیز باعث گرفتگی عضلات می‌شود. ریزش موهای پا نیز از عوارض این بیماری است. سندرم پای بی‌قرار نیز ممکن است در بیماران مبتلا به خارش واریس دیده شود. این بیماران مدام پاهای خود را حرکت می‌دهند تا تنش و گرفتگی عضلات در این قسمت‌ها رفع شود.

عوامل موثر در تشدید خارش رگهای واریسی

چه افرادی دچار واریس اگزما خواهند شد؟

افراد حاضر در مشاغل در معرض ابتلا به واریس جزء گروهی هستند که دچار واریس اگزما می‌شوند. ایستادن طولانی مدت، از عوامل موثر در تشدید خارش رگهای واریسی است. افراد شاغلی که ساعت‌های طولانی مدت را سرپا هستند، دچار این بیماری می‌شوند. از جمله این افراد می‌توان به پزشکان، پرستاران، نگهبان‌ها، افراد خانه‌داری که از بچه‌ها نیز مراقبت می‌کنند اشاره کرد.

عوامل موثر در تشدید خارش رگهای واریسی چیست؟

شایع‌ترین علل تشدید خارش رگ‌ واریسی، شامل موارد زیر است:

  • هورمون‌های زنانه: به علت وجود این هورمون‌‌ها، خانم‌ها بیشتر علائم خارش واریس را تجربه می‌کنند.
  • افزایش سن: با افزایش سن، بافت‌ها شل‌تر شده و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند. این مساله باعث تشدید خارش واریس می‌شود.
  • سر پا ایستادن طولانی: ایستادن موجب بدتر شدن واریس و تشدید خارش می‌گردد.
  • بارداری: به علت افزایش هورمون‌ها و اضافه وزن در دوره بارداری، واریس اگزما در این دوره تشدید می‌شود.
  • اضافه وزن: چاقی باعث افزایش فشار وارده بر پاها، تورم رگ‌ها و در نهایت واريس اگزما می‌شود.

چه افرادی دچار واریس اگزما خواهند شد؟ افرادی که ریسک فاکتورهای بالا را دارند، دچار خارش واریس شده و علائم آن‌ها به مرور تشدید می‌شود.

پیشگیری و کنترل واریس اگزما

قبل از کمک گرفتن از درمانهای واریس اگزما، باید به فکر پیشگیری از خارش واریس بود. برای کنترل و پیشگیری واریس اگزما، باید کارهای زیر را انجام داد:

  • از جوراب واریس استفاده کنید تا رگ‌های شما متسع نشوند.
  • وزن خود را کاهش دهید تا فشار اضافی به سیاهرگ‌های پاهایتان وارد نشود.
  • به مدت‌های طولانی نایستید. اگر شغل شما ایجاب می‌کند که مدام سر پا باشید، سعی کنید هنگام استراحت کردن حتما بشینید یا دراز بکشید.
  • تاثیر سرما بر واریس نیز مثبت است. سرما، دیواره‌های رگ‌ها را منقبض می‌کند و مانع اتساع آنان می‌شود.
درمان واریس اگزما

درمانهای واریس اگزما

برای درمان خارش رگهای واریسی، می‌توانید از متخصص واریس کمک بگیرید. راه‌های درمانی خارش واریس عبارتند از:

  1. پماد کورتیکواستروئید: به صورت موضعی باعث کاهش التهاب پوست می‌شود.
  2. جوراب واریس: مانع اتساع رگ‌ها شده و علائم واریس را کاهش می‌دهد.
  3. اسکلروتراپی: تزریق یک مایع یا فوم، رگ‌های پا را منقبض می‌کند.
  4. لیزر و امواج رادیویی: گرمای ایجاد شده توسط امواج، باعث ایجاد لخته و بسته شدن رگ می‌شود.
  5. ترنس ایلومینیشن فلبکتومی: با تاباندن نور به پوست، رگ مشخص شده و با مکش از بین می‌رود.
  6. جراحی: در واریس شدید، رگ‌ها را با جراحی خارج می‌کنند.

سخن پایانی درباره خارش رگهای واریسی

در این مقاله با واریس اگزما، نشانه‌های آن و روش‌های درمانی خارش رگ‌های بیمار آشنا شدید. واریس اگزما یک بیماری مزمن است که در اثر تجمع خون و التهاب در وریدهای پا به وجود می‌آید. بهتر است هر چه زودتر برای درمان خارش واریس اقدام کنید تا علائم شما پیشرفت نکند. متخصص واریس می‌تواند در از بین بردن علائم رایج واریس به شما کمک کند. عدم درمان واریس، باعث بدتر شدن علائم خارش و التهاب می‌شود و عوارض زیادی برای بیمار خواهد داشت‌‌. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خارش واریس و درمان‌ آن، با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 10 دقیقه است